Aanklacht tegen Ronald Janssen wordt verzwaard

De raadkamer van Hasselt heeft de aanklacht tegen Ronald Janssen nog verzwaard. Naast moord en verkrachting wordt ook foltering toegevoegd aan de beschuldigingen. Janssen moet wellicht in september voor assisen verschijnen.

In 2007 heeft Ronald Janssen Annick Van Uytsel ontvoerd en vermoord. Dat kwam pas aan het licht in 2010, nadat Janssen werd opgepakt voor de moorden op Kevin Paulus en Shana Appeltans.

Vandaag heeft de raadkamer in Hasselt de eerste stap genomen in de verwijzing van Janssen naar assisen. Janssen was daarbij zelf niet aanwezig, zijn advocaat wel. Het onderzoek werd onlangs afgerond, nu moet de raadkamer beslissen waarvoor Janssen moet terechtstaan. Het staat zo goed als vast dat de man voor assisen komt.

Janssen wordt beschuldigd van de drie moorden en van vrijheidsberoving van Annick Van Uytsel. Bij Shana Appeltans komt daar ook de beschuldiging van verkrachting én van foltering bij. Dat laatste is nieuw. "De beschuldiging van foltering nemen we mee als ernstig vermoeden naar het assisenproces",  vertelt de Hasseltse procureur Marc Rubens.

Ronald Janssen bekende ook een reeks gewelddadige verkrachtingen en aanrandingen, maar voor die feiten zal hij niet voor het assisenhof moeten verschijnen. Daarnaast legde hij verklaringen af over een vierde moord, maar er werd nooit een slachtoffer gevonden. Dat onderzoek loopt nog.

Het proces gaat waarschijnlijk op 23 september van start.

Meest gelezen