Adele blijft koningin van de Britse hitlijsten

Zangeres Adele (22) blijft aan de top staan in de Britse hitlijsten. Met "Someone like you" prijkt ze voor de derde week op rij op nummer 1 bij de singlelijst, met "21" staat ze al zes weken op 1 in de albumlijst.

"Van geen enkel album is ooit zo snel een miljoen exemplaren verkocht in de eerste drie maanden van het jaar", luidt het. In Groot-Brittannië wordt de jonge Adele ook als "opkomend talent" en "superster" gezien.

Adele was al de eerste artiest die erin slaagde twee top 5-hits te hebben in zowel de single- als albumlijst en ze evenaart daarmee het record van de Beatles in 1964.

In 2009 kreeg Adele nog twee Grammy Awards voor revelatie van het jaar en beste vrouwelijke artiest. Haar debuutalbum "19" (uit 2008) was enorm populair dankzij singles als "Chasing pavements", "Make you feel my love" en "Cold shoulder".