De persmededeling van Paul Van Thielen

Als waarnemend commissaris-generaal, en met de hulp van de directeurs-generaal Olivier Libois en Jean-Marie Van Branteghem, zal ik alles in het werk stellen de goede functionering van de federale politie te verzekeren, totdat er een nieuwe commissaris-generaal aangeduid wordt.

Mijn prioriteit voor de komende maanden is het herstellen van de sereniteit binnen ons politiekorps, en dit zowel in het belang van de burgers als van de personeelsleden. Wij moeten ons concentreren op de uitvoering van onze missies ten behoeve van de bevolking. De uitvoering van deze taken zal in volledige transparantie en loyauteit gebeuren, en dit naar de Ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie toe; evenals naar de andere bestuurlijke en gerechtelijke autoriteiten.

Ik ben mij ervan bewust dat bepaalde individuele situaties vragen oproepen maar ik heb enkele weken nodig om deze uit te klaren. De federale politie zal open blijven naar de media en hun vragen toe maar ik hoop dat ze begrijpen dat mijn eerste prioriteit het personeel en de goede werking van de organisatie is. Hier ga ik de komende maanden dan ook mijn energie in steken.

Paul Van Thielen
Commissaris-generaal a.i.