Eerste Mind The Book is "gigantisch succes"

Het nieuwe literaire festival Mind The Book heeft afgelopen weekend 5.000 bezoekers naar deSingel in Antwerpen gelokt. Coördinator Geert Briers spreekt van een gigantisch succes. Publiekstrekkers waren Fawzia Koofi en Robert Fisk.

Mind The Book, de opvolger van Het Andere Boek, focuste vooral op het maatschappelijke engagement in de literatuur. Bij het publiek was er vooral veel aandacht voor gastspreker Fawzia Koofi, de eerste vrouw die vicepremier werd van het Afghaanse parlement, en Robert Fisk, de Britse auteur en correspondent voor het Midden-Oosten.

De lezing van de Italiaanse auteur Umberto Eco bracht 700 man op de been en het interview met Ingrid Betancourt, die jarenlang door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC werd gegijzeld, was goed voor 550 bezoekers.

Naast de gesprekken en debatten waren er ook boekenstands en pakte het festival uit met een "espresso book machine". De machine drukt, bindt en snijdt een boek naar keuze onmiddellijk en ter plekke. Mind The Book is een initiatief van kunstencentrum Vooruit in Gent en deSingel, die om de beurt gastheer spelen.