Grote cyberaanval op G20-documenten in Parijs

Het Franse ministerie van Financiën is het slachtoffer geworden van een grootscheepse cyberaanval. Daarbij werd vooral gezocht naar bestanden over internationale economische zaken, vooral naar documenten over de G20. Er is een onderzoek geopend.

De aanvallen zouden vooral in december zijn gebeurd. Hackers drongen binnen in zo'n 150 computers van het ministerie. Ze gingen vooral op zoek naar documenten over het Franse voorzitterschap van de G20, dat is de vergadering met de 19 rijkste landen ter wereld, aangevuld met de Europese Unie. In februari was er in Parijs een topontmoeting van de G20.

Het ministerie heeft een klacht ingediend tegen onbekenden. "We hebben aanwijzingen", zegt minister Francois Baron, die aankondigde dat er een onderzoek werd geopend. Volgens het ministerie werden er geen persoonlijke gegevens van belastingsplichtigen gekopieerd.