Jody Bernal kan niet lachen met morbide grap

De Nederlandse zanger Jody Bernal kan niet lachen met het valse nieuwsbericht op het internet waarin hij doodverklaard wordt. "Wat is dit voor een zieke grap? Ik krijg telefoontjes van vrienden en familie die gehoord of gelezen hebben dat ik dood zou zijn", twittert Bernal.

Het bericht meldde dat Bernal de controle over zijn snowboard verloor en tegen hoge snelheid tegen een boom terechtkwam. "Bernal werd per helikopter naar een lokaal ziekenhuis gebracht, maar aangenomen wordt dat hij op slag dood was", staat er verder te lezen.

Op het moment van het ongeval echter was Bernal gewoon "tosti's aan het maken" en ging daarna slapen. Het bericht werd de wereld ingestuurd via een site waar valse nieuwsberichten kunnen worden gegenereerd. De gebruiker hoeft alleen de naam van iemand in te geven en het onzinverhaal komt online te staan.

Jody Bernal brak in 2000 in Nederland en Vlaanderen door met de zomerhit "Que si, que no", maar nadien werd het stil rond hem. Sinds 2008 werkt hij aan een comeback.