LVMH neemt horlogejuwelier Bulgari over

De Italiaanse ontwerper van horloges en juwelen Bulgari heeft een overnamebod van de Franse luxegroep LVMH aanvaard. De familie Bulgari wordt daardoor na topman Bernard Arnault de grootste aandeelhouder van LVMH.

De familie Bulgari bezit 51% van de aandelen van het bedrijf. De rest zit verspreid op de beurs. De afstammelingen van de stichter hebben nu een overnamebod van LVMH aanvaard. Dat verloopt deels via een aandelenruil, deels in cash. LVMH biedt 12,25 euro per aandeel. Dat is 63% hoger dan de slotkoers op de beurs van Milaan vrijdag. 

Het bod  waardeert Bulgari op 3,7 miljard euro. Francesco Trapani, de CEO van Bulgari, komt in het directiecomité van LVMH en wordt daar de topman van de afdeling juwelen en horloges. De familie Bulgari wordt -na topman Bernard Arnault (foto)- de grootste aandeelhouder van LVMH. 

Voor LVMH-topman Bernard Arnault is de overname een fors succes. Zo kaapt hij Bulgari weg voor de neus van zijn grote concurrenten Richemont (bekend van Cartier en Mont Blanc) en PPR (met Boucheron en Gucci).

Met Bulgari verdubbelt LVMH zijn omzet voor juwelen en horloges tot 1,8 miljard euro en haalt het een echt topmerk in die sector in huis, waarmee het internationaal de strijd kan aangaan met Cartier van Richemont. 

Bulgari wordt steunpilaar van LVMH

In 1884 opende de Griekse zilversmid Sotirio Bulgari zijn eerste winkel in Rome. Sindsdien hebben zijn erfgenamen het alsmaar groeiende bedrijf stevig in handen gehouden. Bulgari werd een topmerk in horloges en juwelen, maar ook in kleding, lederwaren en sinds kort ook in hotels en luxeresorts in samenwerking met de hotelketen Marriott.

Ondanks de uitbreiding had Bulgari de voorbije jaren echter de lijden onder de crisis en wellicht kiest de familie nu voor zekerheid onder de vleugels van LVMH. 

Louis Vuitton Möet Hennessy is actief op tal van terreinen. Het bezit de chempagnes van Dom Pérignon, Moët & Chandon, Veuve Clicquot en Krug, de cognac Hennessy en de whisky van Glenmorangie. Ook de merken Christan Dior, Louis Vuitton  en Givenchy en de uurwerken Zenith en TAG Heuer zitten in de portefeuille.