Rotsblok "Rocky" in Nieuw-Zeeland werd geveild

In Nieuw-Zeeland heeft de veiling van een rotsblok dat een huis binnenrolde bij de aardbeving in Christchurch, meer dan 5.000 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Op 22 februari was er in Christchurch een aardbeving. Een rotsblok van zo'n 25 ton rolde toen een huis binnen en ligt er nog steeds. "Rocky" raakte bekend in de nadagen van de aardbeving.

Phil Johnsson, de eigenaar van het huis waar "Rocky" binnenrolde, plaatste het rotsblok op een veilingsite. "Uniek landschapsobject in perfecte staat, enkel met wat stof. Past perfect als tuinobject", was de omschrijving op de site. De winnende bieder betaalt nu zo'n 5.300 euro.

"De nieuwe eigenaar is altijd welkom om het rotsblok te komen halen, maar ik zal hem niet aan huis leveren", zegt Johnsson. De winnende bieder mag in elk geval langskomen voor een foto. De opbrengst van de veiling gaat naar een hulpfonds voor de slachtoffers van de aardbeving.

Zo'n 10.000 van de 100.000 getroffen woningen in Christchurch zijn onbewoonbaar verklaard.