Silvio Berlusconi is uiterlijk weer de oude

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een operatie van vier uur ondergaan om de schade te herstellen die hij anderhalf jaar geleden opliep bij een aanval met een miniatuurbeeldje. Naar verluidt was de operatie nodig om zijn bijtfunctie te optimaliseren.
Het gebit van Silvio Berlusconi na de eerste operatie (begin 2010)

Eind 2009 gooide een psychiatrisch patiënt Berlusconi een miniatuurbeeldje van de Dom van Milaan in het gezicht toen die op de Milanese Piazza del Duomo handtekeningen stond uit te delen. De Italiaanse premier werd geraakt aan de neus, de lippen en de tanden en werd zwaar gehavend naar het ziekenhuis gebracht.

Berlusconi kreeg nu een beendertransplantatie in zijn kaak en een tandimplantaat. Volgens zijn tandchirurg was de operatie nodig om zijn bijtfunctie weer optimaal te maken.

Nicole Minetti (kleine foto), de tandhygiëniste die Berlusconi meteen na de aanval verzorgde, is nu regionaal raadslid voor zijn partij en wordt verdacht van aanzetten tot prostitutie in het Ruby-schandaal. Ze wordt gerekend tot zijn zogenoemde politieke harem.