Warner Bros. Television ontslaat Charlie Sheen

De makers van de sitcom "Two and a half men" hebben de Amerikaanse acteur Charlie Sheen (45) ontslagen. "Na rijp beraad heeft Warner Bros. Television het contract met Charlie Sheen beëindigd", luidt het in een mededeling.

Eerder had CBS de opnames van de sitcom al stopgezet en beslist om de reeks voor onbepaalde tijd van het scherm te halen.

Sheen werd een tijd geleden opgenomen in het ziekenhuis en zat daarna even op vrijwillige basis in een ontwenningskliniek. De verslaafde acteur besliste echter snel dat hij opnieuw aan de slag kon en sindsdien gaat het van kwaad naar erger. Sheen voerde in de media een lastercampagne tegen de makers van de show en sinds begin maart zijn zijn strapatsen ook te volgen op Twitter.

In "Two and a half men" speelde Sheen Charlie Harper, een vrijgezel die zijn leven ziet veranderen als zijn pas gescheiden broer en diens zoontje bij hem intrekken. Warner Bros. heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van de reeks.

Charlie Sheen: "They lose"

Sheen reageerde tegenover het persbureau Associated Press vrijwel meteen op zijn ontslag met enkele sms-en. "Fuck, they lose, trolls." Op de vraag of hij van plan was zijn ontslag aan te vechten, antwoordde hij bevestigend. De volgende stap in zijn carrière kondigt hij aan als "een zeer grote (stap)".