Woody Allen draait volgende film in Rome

Woody Allen gaat zijn volgende film in Rome draaien. Dat heeft de regisseur uit New York aan de Italiaanse krant La Repubblica verteld. Meer details wilde hij nog niet kwijt.

"Vraag me niet naar het scenario of de acteurs, ik ben bijgelovig", zei Allen in de krant. "We zitten nu in de fase van het scenario, het zou absurd zijn om al meer prijs te geven."

Allen vergelijkt Rome met steden als New York ("Manhattan"), Londen ("Match point") en Barcelona ("Vicky Cristina Barcelona") waar hij eerder al films maakte. "Ik hou van complexe en beschaafde metropolen en ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg om er te werken."

Zijn jongste film "Midnight in Paris" gaat op 11 mei in première op het 64e filmfestival van Cannes. Op 26 maart kan Allen al op prospectie in de Italiaanse hoofdstad. Dan treedt hij er als klarinettist op met de Woody Allen New Orleans Jazzband.