"Het zal allemaal in orde komen met Eddy Wally"

Eddy Wally (78) heeft zaterdagavond in een restaurant in Brussel een hersenbloeding gekregen. Hij werd voor verzorging naar een ziekenhuis in de hoofdstad gebracht. Volgens zijn familie vertoont hij lichte verlammingsverschijnselen, maar de hoop op een volledig herstel is groot.

Eddy Wally is dinsdag overgebracht van het Universitair Ziekenhuis in Jette naar het Sint-Lucasziekenhuis in Gent. Daar  ligt hij nu op een eigen kamer. Volgens zijn dochter Marina gaat het goed met de intussen 78-jarige zanger.

"Eddy Wally is zeer bij bewustzijn. Hij heeft zijn hersenen en zijn gezondheid terug en alles is heel goed. Hij heeft een klein beetje verlammingsverschijnselen (aan de linkerzijde van het lichaam, nvdr), maar de dokter zegt dat het allemaal in orde zal komen", meldt dochter Marina (foto links) op Radio 2. Een te hoge bloeddruk was de directe oorzaak van het herseninfarct.

De Vlaamse charmezanger  werd vorige zomer al eens onwel tijdens een optreden op de Gentse Feesten. Hij moest naar het ziekenhuis en kreeg rust voorgeschreven. Een week later verklaarde hij al dat hij niet aan stoppen dacht.

Eddy Wally had enkele jaren geleden kanker, maar overwon de ziekte. Eddy Wally beleefde in de jaren 60 zijn grote doorbraak met hits als "Chérie", "Ik spring uit een vliegmachien" en "Als marktkramer ben ik geboren". Sindsdien verdween "The Voice Of Europe" nooit meer uit de Vlaamse media.

Tot eind mei zijn alle afspraken en optredens van de zanger afgezegd. Volgens zijn manager Hugo Colpaert  wil Eddy Wally snel revalideren en blijft hij "vechten als een leeuw".