Aantal wanbetalers blijft maar stijgen

Het aantal Belgen met afbetalingsproblemen voor één of meerdere kredieten blijft maar stijgen. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren. Vorige maand werd een recordaantal opgetekend.

Nooit eerder waren er zoveel wanbetalers als vorige maand. 367.619 kredietnemers konden toen niet op tijd hun schulden afbetalen. De totale achterstallige schuld bedraagt intussen bijna 2,5 miljard euro.

Ook het aantal nieuwe kredieten blijft overigens fors stijgen. Vorige maand werden er 266.649 nieuwe kredieten afgesloten. Dat is ruim een derde meer dan in januari.

De Centrale voor kredieten aan particulieren strijdt tegen de overmatige schuldenlast. Kredietgevers moeten de centrale raadplegen vooraleer ze een krediet toekennen. De centrale registreert alle kredieten die voor privédoeleinden worden afgesloten en alle wanbetalingen met betrekking tot deze kredieten.