Boeing levert 43 toestellen aan Chinese maatschappijen

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een bestelling van 43 toestellen door 2 Chinese luchtvaartmaatschappijen binnengerijfd. Het zou om een bedrag van ruim 7 miljard euro gaan.

De bestellingen werden ondertekend op de luchtvaartbeurs van Hongkong. Hong Kong Airlines bestelde 32 Boeings 787 en 6 toestellen van het type 777.

Een andere Chinese luchtvaartmaatschappij, China Air, bestelde 5 Boeings 747-8, een recente versie van de legendarische 747 waarvan echter al een jaar geen bestellingen meer zijn geplaatst.

De verkoop aan China Air moet wel nog goedgekeurd worden door de Chinese overheid. De 5 toestellen zouden normaal in de eerste helft van 2014 geleverd moeten worden.

China is een groeiende markt voor luchtvaartmaatschappijen. Momenteel is het de op één na grootste luchtvaartmarkt na de Verenigde Staten.

De Chinese sectorregulator verwacht dat het aantal vliegtuigpassagiers in China tegen 2015 met 69 procent zal toenemen. Volgens Boeing zal de regio Zuidoost-Azië/Oceanië de komende 20 jaar goed zijn voor een derde van de vliegtuigleveringen wereldwijd.