De hond van Zuckerberg zit op Facebook

De oprichter van de socialenetwerksite Facebook Mark Zuckerberg heeft een nieuwe aanwinst. Het gaat niet om een concurrerende website die hij gekocht zou hebben, maar om een puppy, die meteen ook zijn eigen Facebook-pagina kreeg.

De 26-jarige miljardair Zuckerberg en zijn vriendin Priscilla Chan hebben net een hond in huis gehaald die ze "Beast" gedoopt hebben. En zoals het de oprichter van Facebook betaamt, heeft Zuckerberg meteen ook een profieltje voor zijn hond aangemaakt.

We komen er onder meer te weten dat Beast geboren is op 10 januari 2011 en dat knuffelen en eten tot zijn interesses behoren. Beast laat via verschillende posts en foto's op zijn profiel weten hoe zijn dagen bij de Zuckerbergs verlopen en wat hij zoal doet. Zo heeft hij al trappen leren lopen en hij vindt zichzelf daar een kampioen in.

Het hondje in kwestie is een puli, een kleine Hongaarse herdershond die door zijn zeer markante vacht lijkt op een wandelende zwabber (foto archief).

lees ook