Mexicaans drugsgeweld eist opnieuw 18 levens

In Abasolo, in het noordoosten van Mexico, zijn achttien mensen omgekomen bij een grote schietpartij. De slachtoffers waren leden van twee rivaliserende bendes.

Abasolo, een stadje van zo'n 14.000 inwoners, ligt in de noordelijke staat Tamaulipas, waar drugskartels en drugshandelaars al meer dan een jaar een bloedige strijd leveren.

Deze keer zouden gewapende groepen vanuit vrachtwagens en andere voertuigen op elkaar hebben geschoten. Minstens achttien mensen zouden daarbij zijn omgekomen. Een maand geleden kwamen in een naburige stad ook al eens achttien mensen om het leven bij schietpartijen.

Niet alleen het noordoosten, maar het hele noordelijke gedeelte van Mexico, aan de grens met de Verenigde Staten, kampt al enkele jaren met extreem drugsgeweld. Rivaliserende kartels en bendes deinzen er steeds minder voor terug om vijanden uit te schakelen om de controle over een bepaald gebied te kunnen behouden.