Nieuwste bier op de markt: witloofbier

In Tildonk is een nieuw bier voorgesteld: het witloofbier. Het bier is een product van brouwer André Janssens van brouwerij Hof ten Dormaal. "Ik ben erin geslaagd om de aparte bitterheid van het witloof in het bier te krijgen."

Het witloofbier is een blond bier met een alcoholpercentage van 8%. De brouwerij gebruikt hop en gerst van eigen teelt. Er is al zo'n 6.000 liter witloofbier gebrouwen.

Zowat 90% van de productie is bedoeld voor de export naar de Verenigde Staten. Volgens Janssens is er maar weinig interesse voor het bier in eigen land. Wie het bier toch wil aankopen, moet naar de brouwerij zelf gaan in Tildonk om het te kopen. Via de supermarkten en andere winkels is het bier niet te koop.

Naast het nieuwe witloofbier brouwt Hof ten Dormaal ook Dormaal Blond, Bruin en Amber. Elke week wordt er zo'n 3.000 liter van elke soort gebrouwen.