Phil Collins geeft toelichting bij pensioen

Phil Collins (60) heeft op zijn website uitgelegd waarom hij stopt als muzikant. De Britse zanger en drummer reageert zo op de verhalen die er de afgelopen dagen in verschillende media verschenen zijn.

Collins stoort zich aan de verklaringen die er gegeven werden voor zijn afscheid. "De enige verklaring is dat ik stop om een fulltime vader te zijn voor mijn twee jonge zonen", schrijft hij op zijn website.

"Ik stop niet omdat ik slechte recensies krijg, op een slechte manier in de media kom of omdat ik me niet geliefd meer voel. (...) Veel artikels die er de laatste maanden verschenen zijn, schetsen een beeld van mij dat nogal vervormd is", legt Collins uit.

Collins werd bekend als drummer en zanger van de rockband Genesis. Daarna had hij ook als soloartiest een succesvolle carrière. Hij is bekend van nummers als "In the air tonight", "Against all odds" en "Another day in paradise".