7 kinderen komen om bij brand in boerderij

Bij een brand in een boerderij in de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn zeven kinderen uit hetzelfde gezin omgekomen. Het gaat om zes meisjes tussen 7 maanden en 11 jaar oud en een jongen van 7 jaar. De ouders en een driejarig kind overleefden de ramp.

Volgens getuigen begon het vuur aan de achterkant van de boerderij en greep het zeer snel om zich heen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De moeder van het gezin was de koeien aan het melken toen de brand uitbrak, de vader was op melkronde.

Twee kinderen van twee en drie jaar oud waren tv aan het kijken toen de oudste een brandgeur rook. De driejarige ging zijn moeder waarschuwen die onmiddellijk terug naar het huis gelopen is en volgens de brandweer nog geprobeerd heeft het huis binnen te gaan. Daarna is ze bij de buren de hulpdiensten gaan waarschuwen en met haar kind haar man gaan zoeken.

Toen de brandweer aankwam stond heel de boerderij al in lichterlaaie. Volgens de lijkschouwer zijn de kinderen omgekomen door rookinhalatie.

De boerderij ligt samen met een aantal andere huizen in het gehucht Loysville, op 40 kilometer ten westen van Harrisburg, de hoofdstad van Pennsylvania.

Meest gelezen