"Ik weet wél dat Afrika een werelddeel is"

Nadat John McCain, samen met Sarah Palin, zijn gooi naar het VS-presidentschap in 2008 verloren had, raakten steeds meer details bekend over de moeilijke samenwerking tussen McCain en Palin. Palin werd vooral verweten te weinig intellectuele capaciteiten te hebben. Zo zou ze niet geweten hebben dat Afrika een werelddeel is en zou ze het als een land omschreven hebben. Het maakte Palin nog meer "een dom politicus", iets wat haar momenteel blijkbaar nog steeds erg hoog zit.

In een interview voor het BBC-programma "Newsnight" werd Palin gevraagd of ze wel klaar was om de komende VS-president te worden, gezien de herhaalde aanvallen op haar intellectuele capaciteiten. Palin antwoordde, duidelijk geïrriteerd: "Geruchten dat ik niet zou weten dat Afrika een continent is, die blijven maar circuleren. Maar dat is een leugen. Of dat ik boeken zou gecensureerd hebben toen ik nog burgemeester was, hier in Alaska. Dat is ook een leugen. Ik heb het niet over alle journalisten, maar sommigen zeggen zelfs dat Trig mijn zoon niet is. Zou jij niet beledigd zijn, mocht men zeggen dat jouw kind niet van jou is? Het is beledigend!"

Palin dringt er dan ook op aan dat "journalisten hun huiswerk beter zouden maken en feiten zouden controleren". Door alle aanvallen op haar en haar gezin zijn ze allen harder geworden, aldus Palin: "We hebben een vrij dikke huid gekregen. We hebben heel wat negatieve kritiek moeten ondergaan, maar we staan er nog steeds."

Nadat eind 2008 op de Amerikaanse nieuwszender Fox News tijdens een politieke analyse het Afrika-incident, op basis van anonieme bronnen, bekendraakte, reageerde Palin ook al hevig. "Onvolwassen en onprofessioneel noem ik dit. Die mannen zijn rotzakken, denkend dat ze daarmee zomaar kunnen uitpakken, door dingen uit hun context te rukken en het dan op het nationale nieuws verkocht te krijgen. Dat is niet eerlijk en niet goed te praten", zei ze toen.

lees ook