Ageas boekt nettowinst van 223 miljoen euro

De verzekeringsholding Ageas, het vroegere Fortis, heeft in 2010 een nettowinst geboekt van 223 miljoen euro. Dat heeft Ageas zelf bekendgemaakt. Het bedrijf houdt zijn brutodividend onveranderd, op 8 eurocent per aandeel.

In 2009 boekte Ageas nog een winst van 1,2 miljard euro, heel wat hoger dan in 2010 dus. Maar Ageas benadrukt dat die resultaten niet vergeleken kunnen worden door een eenmalig belastingeffect in 2009. Ook werd een kwart van AG Insurance verkocht aan BNP Paribas Fortis en zijn de inkomsten daarvan vorig jaar dus ook gedaald.  

De meeste analisten hadden verwacht dat Ageas voor 2010 negatieve cijfers zou voorleggen. Dat zou dan vooral het gevolg zijn van een juridisch geschil met de Nederlandse staat. Maar uiteindelijk verminderde de discussie het winstcijfer slechts met 203 miljoen euro.

Het dividendvoorstel voor 2010 blijft onveranderd op 8 eurocent per aandeel. Voor 2011 verwacht Ageas "een commerciële prestatie op zijn minst op hetzelfde niveau als in 2010".