Dana International geselecteerd voor Songfestival

De Israëlische transseksueel Dana International mag voor de tweede keer in haar carrière naar het Eurovisiesongfestival. Dana International zal haar land in Düsseldorf vertegenwoordigen met het liedje "Ding dong".

Dana International nam het in de Israëlische preselecties op tegen negen andere kandidaten. Op het einde van de liveshow werd ze door de jury en de fans uitgeroepen tot winnaar.

Dana International won het Songfestival in 1998 met het nummer "Diva". Het lied werd naar aanleiding van de 50e verjaardag van de liedjeswedstrijd opgenomen in de lijst met 14 meest populaire nummers uit de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival in 2005.

Dana International is de artiestennaam van Sharon Cohen. Na haar overwinning op het Eurovisiesongfestival in 1998 braken er drukke tijden aan voor de zangeres. Daarna trok ze zich een tijd terug uit de showbizz. In 2007 bracht ze een nieuw album uit. De single "Love boy" was een groot succes in Israël.

Een jaar later schreef ze mee aan "The fire in your eyes", van Boaz Mauda. Boaz Mauda eindigde op de 9e plaats in de finale van het Eurovisiesongfestival met dat nummer. Vorig jaar eindigde Israël op de 14e plaats op de liedjeswedstrijd in Oslo. Dana International zal optreden in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op 12 mei in Düsseldorf. De finale van editie 2011 vindt plaats op zaterdag 14 mei.