Lufthansa boekt meer dan miljard euro winst

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft vorig jaar 1,1 miljard euro winst gemaakt. Lufthansa, de grootste aandeelhouder van Brussels Airlines, maakte een jaar eerder nog 34 miljoen euro verlies.

De jaarresultaten werden in Frankfurt bekendgemaakt. De cijfers liggen opvallend hoger dan de verwachtingen van de analisten van Bloomberg. Die hadden gerekend op een winst van 626,3 miljoen euro.

De omzet steeg met 22 procent tot 27,3 miljard euro. Bovendien werd het bedrijf geholpen door een eenmalig belastingvoordeel van 400 miljoen euro.

Lufthansa zal zijn aandeelhouders een dividend uitkeren van 60 eurocent per aandeel. Na de bekendmaking van de resultaten ging het aandeel van Lufthansa op de beurs in Frankfurt met meer dan 3 procent omhoog.