Man reed 16 keer te snel op hetzelfde traject

De politierechter in Turnhout heeft een man veroordeeld die in 40 dagen tijd 16 keer te snel reed op hetzelfde traject in Oud-Turnhout. De man werd telkens geverbaliseerd op basis van trajectcontrole.

Via trajectcontrole kan de politie de tijd berekenen die je over een bepaalde afstand doet. Op die manier kan nagegaan worden of je te snel reed of niet.

De camera's die de metingen doen, zijn wel nog niet officieel geregistreerd. Daardoor kan normaliter niemand op basis hiervan veroordeeld worden. Maar het feit dat de bestuurder 16 keer in de fout ging en dat ook had toegegeven in een verhoor, was doorslaggevend om hem toch te veroordelen.

"De beklaagde werd een tiental dagen na de laatste inbreuk ondervraagd en heeft de feiten toen ook toegegeven", zegt persrechter Koen Willebrords. "In die reeks van feiten was er één hoge snelheidsovertreding. Die specifieke overtreding herinnerde hij zich ook, en hij had er ook een uitleg voor."

Al deze feiten samen deden de rechter alsnog beslissen om de man een boete te geven. Hij moet 880 euro betalen en kreeg een rijverbod van 16 dagen.