N-VA wil hoofddoek in parlement verbieden

De N-VA wil het dragen van een hoofddoek verbieden in het parlement. Dat schrijft De Morgen. De partij zal een voorstel van de Franstalige liberalen daarover steunen.

Enkele weken geleden droeg een medewerkster van SP.A-Kamerlid Meryame Kitir een hoofddoek bij een commissievergadering. Verschillende Kamerleden van onder meer de N-VA en de MR hadden daar toen kritiek op.

"Wij zijn tegen het dragen van een hoofddoek in het parlement wegens de scheiding van kerk en staat", zegt N-VA-Kamerlid Zuhal Demir (foto). "Ik vind dat we die ook moeten respecteren in het parlement." De N-VA heeft het dan niet alleen over hoofddoeken, maar ook over kruisjes bijvoorbeeld, of keppeltjes.

De N-VA is nu van plan om een hoofddoekenverbod dat de Franstalige liberalen van de MR willen invoeren, te steunen, "zowel voor parlementsleden als hun medewerkers". "We zullen daar ook zelf een voorstel over schrijven en indienen."