“Hallo, ik heb zonet in een huis ingebroken”

In enkele minuten tijd kregen de hulpdiensten in Portland, in de Amerikaanse staat Oregon, twee noodoproepen binnen van hetzelfde adres. Beide bellers maakten melding van een inbraak in het huis, zowel de inbreker zelf als het slachtoffer van de inbraak, dat meldt CNN.

Op vrijgegeven geluidsopnames van de nooddiensten is te horen hoe een man verklaart ingebroken te hebben in een huis. “En de eigenaar is zonet thuisgekomen”, vult de angstige inbreker aan. De vrouwelijke hulpverleenster vraagt vervolgens vertwijfeld om bevestiging van wat ze zonet gehoord heeft. “Dus jij hebt ingebroken in een huis?”, waarop de man de feiten nogmaals bevestigt.

Korte tijd later gaat de telefoon van de nooddiensten opnieuw. Deze keer is het de bewoonster van het huis die de inbraak komt melden. Tijdens haar gesprek met 911 vraagt ze aan de inbreker die zich op dat moment verstopt in de badkamer van het huis, wie hij is en waarom hij een douche neemt in haar huis. De man verontschuldigt zich en geeft een eerlijk antwoord op haar vraag. “Mijn naam is Timothy Chapek (foto). Ik heb ingebroken.” Waarop hij nog vermeldt dat hij ontvoerd werd door Mexicanen.

Waarom de man zelf de hulpdiensten heeft gebeld, ligt voor de hand. Toen hij door het huis stapte, viel zijn blik op de aanwezigheid van wapens. Wanneer hij de bewoonster hoorde thuiskomen, besloot hij dan maar de hulpdiensten te verwittigen uit veiligheidsoverwegingen. Het feit dat de bewoonster van het huis dreigde de politie te bellen, maakte maar weinig indruk op de man. “Ik heb de politie al gebeld”, antwoordt Chapek.

Eenmaal gearresteerd verklaarde hij aan de politie dat hij gewoon een plaats zocht waar hij zich kon wassen, omdat zijn haar nogal vettig was. In het huis zelf bleek niets gestolen te zijn. Na het betalen van een borgtocht van 2.500 dollar werd de man alweer vrijgelaten.

lees ook