Dana International laat trofee wéér vallen

Waar Dana International verschijnt, valt er altijd wel iets te beleven. Toen ze afgelopen dinsdag de overwinning van de Israëlische finale voor het komende Eurovisie Songfestival vierde, liet ze de trofee die aan de overwinning verbonden is, uit haar handen vallen. Het was de tweede keer dat dit haar publiekelijk overkwam, dit keer wel met brokken.

Na het hernemen van haar winnende lied verdrongen de fotografen en journalisten zich om de beste foto te kunnen nemen of om het snelst de juiste vragen te kunnen stellen. Struikelde ze daardoor of was ze gewoon onhandig? Uit de beelden is het niet echt duidelijk op te maken, in ieder geval belandde de trofee op de grond. Dana International kon niet anders dan vaststellen dat dit keer het voetstuk van de trofee losgekomen was. Gelukkig kon ze er nog om lachen.

Het was niet de eerste keer dat een trofee in de handen van de Israëlische winnares van het Songfestival van 1998 de grond zag. Ook in 1999, bij de overhandiging van de trofee aan de Zweedse winnares Charlotte Nilsson, ging Dana International tegen de vlakte. Achteraf zou blijken dat die "val" vooral een smeekbede voor aandacht was. Na haar overwinning was het immers muisstil geworden rond de zangeres. Nilsson kon toen nauwelijks met heel het gebeuren lachen. Daarna vluchtte Dana dan ook snel van het podium af.

Dana International zal op 12 mei met "Ding dong" aantreden in de tweede halve finale van het Songfestival in Düsseldorf.
 

lees ook