Julianne Moore in de huid van Sarah Palin

De Amerikaanse actrice Julianne Moore vertolkt de rol van Sarah Palin in de verfilming van het boek "Game change" van John Heilemann en Mark Halperin. Het boek vertelt het relaas van de presidentscampagne van de Republikeinse politicus John McCain in 2008.

Julianne Moore (50) was al te zien in films als "Boogie nights", "Magnolia", "The big Lebowski", "A single man" en "The kids are all right". Ze steunde de Democratische kandidaat, Barack Obama, tijdens de presidentsverkiezingen in 2008.

In de nieuwe televisiesiefilm van HBO vertolkt ze Sarah Palin, de conservatieve politica en gouverneur van Alaska die tijdens de race naar het Witte Huis de running mate werd van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain. McCain moest in 2008 het onderspit delven tegen de Democratische kandidaat Barack Obama.

De televisiefilm "Game change" wordt geregisseerd door Jay Roach, die eerder al "Meet the parents" maakte.