Mel Gibson wil een schikking treffen

De advocaten van Mel Gibson hebben een voorstel tot compromis gedaan bij de aanklagers in de rechtszaak voor huiselijk geweld. Met de schikking wil Gibson een celstraf ontlopen voor echtelijk geweld. Er loopt momenteel een rechtszaak voor huiselijk geweld tegen de Australische acteur in Los Angeles.

"Mels prioriteit ligt bij zijn kinderen. Daarom vroeg hij me naar de rechtbank te gaan met dit voorstel om meteen een eind te maken aan dit alles", meldt Gibsons advocaat Blair Berk.

Mel Gibson (55) staat terecht voor het misbruik van zijn ex Oksana Grigorieva. Het koppel vecht al maanden een verbeten strijd om het hoederecht over hun 1-jarige dochtertje, Lucia.

Volgens de advocaat van Gibson komt de acteur met het voorstel in het belang van zijn kinderen. In de Amerikaanse media merken analisten op dat de Australische acteur met het compromisvoorstel een mogelijke gevangenisstraf ontloopt.

De acteur wordt ervan beschuldigd de 40-jarige Grigorieva vorig jaar geslagen te hebben. Gibson beweert dat hij een tik op de wang gaf, omdat zijn ex een gevaar voor hun dochtertje was. Mel Gibson zal binnenkort tijdens een hoorzitting zijn voorstel tot compromis toelichten. Indien alle partijen akkoord gaan met het voorstel, wordt de rechtszaak beëindigd.