Ook 50 Cent schenkt geld van Khaddafi weg

Ook de Amerikaanse rapper 50 Cent zal het geld dat hij in 2005 kreeg voor een optreden voor de Libische leider Khaddafi schenken aan het goede doel. Daarmee volgt hij het voorbeeld van onder meer Beyoncé, Usher en Nelly Furtado.

50 Cent trad in 2005 op voor Khaddafi in Venetië. "Maar in het licht van de gebeurtenissen in Libië, zal ik het geld overmaken aan Unicef, dat vrouwen en kinderen helpt tijdens crisissen zoals die in Libië", laat de rapper nu weten via zijn woordvoerder.

"Toen bekend raakte dat het geld dat we kregen van de promotor eigenlijk afkomstig was van Khaddafi hebben we beslist om een goed doel te steunen."

Het is niet bekend hoeveel 50 Cent zal doorstorten. In het geval van Nelly Furtado ging het om de ronde som van 1 miljoen dollar (614.703 euro).