Première "Spiderman"-musical weer uitgesteld

De première van de musical "Spiderman" op Broadway, met muziek van Bono en The Edge (beiden U2) is opnieuw uitgesteld. De producers hebben ook beslist om artistiek leider Julie Taymor opzij te schuiven.

De musical, die de duurste ooit moet worden op Broadway, is momenteel nog niet echt een succesverhaal. De première werd al verschillende keren uitgesteld en heel wat artiesten zijn ook gewond geraakt tijdens de voorbereidingen.

Officieel willen de producers niet spreken van een ontslag van Taymor, maar voor de goede verstaander is het duidelijk. "De visie van Taymor zal voortleven in de ziel van de voorstelling", klinkt het. "Maar de creatieve ploeg is uitgebreid en zal een reeks veranderingen aanbrengen aan de productie."

Het budget van de musical bedraagt meer dan 50 miljoen dollar. De constructie die Spiderman laat vliegen is ontworpen door Cirque du Soleil.