"Ik denk dat ze Joske Vermeulen kiezen"

De sketch met Joske Vermeulen van Gaston Berghmans is door de luisteraars van Radio 2 verkozen tot beste sketch van de komiek. Berghmans viert vandaag zijn 85e verjaardag samen met zijn beste vrienden.

De afgelopen dagen konden de Radio 2-luisteraars uit 10 sketches hun favoriete sketch kiezen. "Ik denk dat ze Joske Vermeulen kiezen", voorspelde Berghmans zelf in het programma "De madammen" op Radio 2.

En dat bleek ook te kloppen. In de intussen klassieke sketch probeert een man (collega Leo Martin) tevergeefs om de heer des huizes aan de telefoon te krijgen, maar moet hij het doen met zoon Joske die alleen thuis is. Berghmans herhaalt als Joske (in een decor met grote meubelen) steeds de zin: "Joske Vermeulen, Trammezandlei 122, Schoten."

Berghmans heeft meer dan 360 sketches gemaakt. "Ze zijn daarom niet allemaal even straf natuurlijk", vertelde hij aan Ilse Van Hoecke. "Maar voor mij springt de sketch over de parkeerproblemen van 3 dames er echt uit. Dat vind ik echt een heel sterke sketch."

De komiek viert vandaag zijn 85e verjaardag, samen met "een 12-tal sympathieke en interessante vrienden die komen eten en babbelen".

Hieronder kunt u enkele beelden uit de carrière van Berghmans bekijken.