Bende minderjarigen in Kaprijke is gevat

In Kaprijke heeft de politie een bende minderjarigen opgepakt die al sinds begin dit jaar allerlei vernielingen hebben aangebracht in het dorpscentrum.

De voorbije maanden beschadigden en vernielden zes jongeren heel wat fietsen, trokken ze krassen op het koetswerk van geparkeerde auto's en gooiden ze een autoruit in. De opgepakte jongeren hebben de feiten bekend.

Twee jongeren zaten al voor andere feiten in een jeugdinstelling. De vier anderen zijn weer vrijgelaten. Het parket zal moeten beslissen of ze doorverwezen worden naar de jeugdrechter.

Door het verhoor van de jongeren is de politie ook de brandstichters van het KLJ-lokaal van Kaprijke op het spoor. Het lokaal werd in april 2009 volledig in de as gelegd. De opgepakte jongeren zouden zelf niet betrokken zijn bij die brandstichting.