Crevits gaat wegenwerken vlotter laten verlopen

Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) heeft een plan klaar om wegenwerken vlotter te laten verlopen en de hinder te beperken. De komende jaren zijn zo'n 200 projecten gepland in Vlaanderen.

Crevits wil de achterstand van het onderhoud van de Vlaamse wegen wegwerken. Voor de autosnelwegen moet dat tegen 2015 afgerond zijn, voor de gewestwegen tegen 2020. Daarom zijn er de komende jaren zo'n 200 projecten gepland. Maandag starten de wegwerkzaamheden op de E17 tussen Deinze en Zwijnaarde, die vermoedelijk heel wat hinder met zich zullen meebrengen.

Crevits heeft het "Minder hinder"-plan voorgesteld. Dat plan omvat een reeks maatregelen die de hinder bij wegenwerken moeten beperken. De organisatie van de wegwerkzaamheden moet beter, de informatie over de projecten moet beter en er komen strengere snelheidscontroles.

Later wordt onder meer het viaduct van Vilvoorde onder handen genomen.