Dylan mag van censoren optreden in China

Bob Dylan (69) heeft van de Chinese censuurambtenaren de toestemming gekregen om op te treden in Peking. Volgens het ministerie voor Cultuur zal de Amerikaanse singer-songwriter er tussen 30 maart en 12 april optreden.

Bob Dylan is momenteel op tournee in Japan. Volgens de website van zijn fanmagazine ISIS zou hij op 6 april optreden in Peking en op 8 april in Shanghai, maar op de officiële website van Dylan zijn die concerten niet terug te vinden.

Voorlopig heeft het Chinese ministerie voor Cultuur ook nog geen toestemming gegeven voor een optreden in Shanghai. Op een Chinese ticketwebsite zijn er wel al aankondigingen voor shows in Peking en Shanghai te vinden, maar de ticketverkoop is nog niet begonnen.

De zanger zal zich moeten houden aan een playlist die goedgekeurd is door de censuurambtenaren. Details hierover zijn nog niet vrijgegeven. Dylan was in de jaren 60 een protestzanger. Bekende nummers van hem zijn "Blowin' in the wind" en "The times they are a-changin". Vorig jaar waren er ook al enkele concerten in China gepland, maar die werden uiteindelijk geannuleerd. Het zou nu de eerste keer zijn dat Dylan in China optreedt.