Extra politie en wachters in Lier vanaf maandag

De politie van Lier zet vanaf maandagochtend elf agenten en vier gemeenschapswachten in om te proberen het verkeer in de binnenstad in goede banen te leiden. Maandag gaan de scholen weer open en door het nieuwe verkeersplan wordt een verkeerschaos verwacht.

Het stadsbestuur van Lier roept ouders op om hun kinderen niet tot vlak aan de schoolpoort te rijden. "We gaan postvatten aan het Zimmerplein, waar het te doen is en waar we de posten gaan bemannen aan de verschillende zijden van het plein", zegt korpschef Werner Cazaerck. "Ook op De Werf, waar we heel wat fietsers en ook bussen verwachten, zullen we extra volk inzetten."

"We gaan extra aandacht besteden aan die fietsers en ook aan de gevoelige punten, zoals een Zimmerplein. De reden waarom we meer volk inzetten, is juist om de fietsers te begeleiden en om hen er attent op te maken dat het een gewijzigde situatie is en dat zij zich ook begeven tussen het autobusverkeer."

Ook busmaatschappij De Lijn zet extra controleurs in, die de buschauffeurs zullen begeleiden.