Geen archeologisch onderzoek van Veemarkt Diest

Er komt geen archeologisch onderzoek aan de Veemarkt in Diest. Daar is de stad zelf blij om. Uit vooronderzoek blijkt dat er te weinig elementen zijn om archeologische opgravingen te verantwoorden.

De stad wil een ondergrondse parkeergarage bij de Veemarkt bouwen en dit kan er nu snel komen volgens het stadsbestuur. Er zal plaats zijn voor 250 wagens.

"Ik denk dat we nu kunnen beginnen met plannen te tekenen en de financiering rond te maken", zegt burgemeester Jan Laurys (CD&V, foto). "We hopen dat het zo snel mogelijk klaar is want het is een fundamenteel onderdeel van ons mobiliteitsplan dat we deze en volgende legislatuur willen realiseren. Door het openleggen van het Demerbed verliezen we 60 parkeerplaatsen en die willen we compenseren met de ondergrondse parking en nog wat extra."