Hema erkent fout in zaak over hoofddoek

De winkelketen Hema geeft toe dat de verkoopster in de vestiging in Genk onjuist werd behandeld. Ze hebben de vrouw voorgesteld om opnieuw in dienst te treden in een functie waar ze geen contact heeft met klanten, maar de vrouw weigert.

Eerder deze week raakte bekend dat Hema een uitzendkracht onder druk van de klanten gevraagd had haar hoofddoek af te zetten. De vrouw weigerde dat en hierop werd haar interim-contract niet verlengd.

Na een gesprek met het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding gisteren geeft Hema vandaag toe dat de uitzendkracht onheus behandeld werd. “Door het dragen van de hoofddoek eerst wel toe te staan en later niet meer, heeft Hema naar deze uitzendkracht onjuist gehandeld”, reageert Hema in een persbericht.

Daarop hebben ze de interim-kracht nu opnieuw een baan aangeboden met de mogelijkheid om haar hoofddoek te blijven dragen. Het zou dan wel gaan om een baan waarbij ze geen contact heeft met klanten. De vrouw zelf heeft intussen al geweigerd.