Jakin Wan: "Angst voor naschokken is groot"

"De angst voor naschokken is groot", getuigt Jakin Wan, een Belg die al twee en een half jaar in de buurt van de hoofdstad Tokio woont en werkt. De nacht is aangebroken in Japan, maar Wan blijft wakker om de situatie op te volgen.

Hij zag veel mensen tevergeefs wachten in een station. "Het treinverkeer ligt stil. Veel mensen wandelen naar huis of verblijven ergens anders (foto: mensen wachten op een taxi)."

In Tokio is de schade beperkt, zegt Wan, al heeft hij wel weet van een zwaar beschadigd gebouw. "Voor Japanners met familie in het noorden is het nu bang afwachten", zegt hij.

"Ik was op het werk met een paar collega's, toen de aarde begon te beven", vertelt Wan, die voor een importbedrijf in Kawasaki werkt. "Op zich is een aardbeving hier niets speciaals. In Japan zijn ze het gewoon om er één te voelen. Omdat die maar bleef duren en harder en harder werd, zijn we op een bepaald moment naar beneden gelopen. Op straat stonden heel veel mensen. Ze waren in paniek en wisten niet goed wat gedaan."