Katsuyuki Nagatani: "Live tsunami op tv"

Katsuyuki Nagatani is op bezoek bij zijn ouders in Tokio. Japan wordt wel vaker getroffen door aardbevingen, maar een schok van dergelijke omvang is zelden.

"Ik ben momenteel in Tokio, 11 dagen hier om mijn ouders te bezoeken. Zo'n schok heb ik nog nooit meegemaakt! Ik was met mijn moeder in het ouderlijke appartement. Rond 15 uur voelde mijn moeder iets beven, ik had nauwelijks iets door. We dachten dat het alweer een kleine beving zou zijn, maar het bleef maar duren en het werd alsmaar heviger. Alles rammelde, je hoorde echt dat het gebouw (17 verdiepingen) door mekaar werd geschud.

We zijn naar buiten gelopen samen met andere bewoners. Er werd meteen vanalles omgeroepen in de straten, overal stonden mensen buiten. Nadien volgden er nog een heel aantal serieuze naschokken, nu zijn er nog kleinere. In de onmiddellijke omgeving was er niet meteen schade te zien, de ware ramp is momenteel aan het gebeuren in het noorden van Tokio... live tsunami's op tv, hallucinant! Ik heb al via Skype kunnen praten met het thuisfront in België, maar via de telefoon lukt het voorlopig niet."