Omkoopproces Berlusconi weer uitgesteld

De rechtbank van Milaan heeft beslist om het proces tegen de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, waarin hij voor omkoping terechtstaat, uit te stellen tot 21 maart. Dat melden Italiaanse media.

In het proces wordt Berlusconi ervan verdacht van zijn vroegere Britse fiscale advocaat David Mills voor 600.000 dollar een vals getuigenis tijdens twee processen in de jaren negentig te hebben gekocht. Beiden ontkennen.

In een brief die zijn verdediging voor de rechtbank indiende, herhaalde Berlusconi dat hij bereid was het proces bij te wonen. Hij kon echter niet aanwezig zijn wegens zijn deelname aan een speciale Europese top rond Libië in Brussel vandaag.

Het omkoopproces is een van de verschillende rechtszaken die momenteel tegen Berlusconi lopen. Het heeft bijna een jaar stilgelegen nadat de premier een wet liet goedkeuren die hem als regeringsleider immuniteit verleende. Het Grondwettelijk Hof heeft die wet onlangs gedeeltelijk vernietigd.