Soderbergh wil stoppen met regisseren

Regisseur Steven Soderbergh houdt het voor bekeken. In een radio-interview heeft de cineast het einde van zijn carrière aangekondigd. Hij is de filmbusiness beu, klinkt het. Eerst maakt hij wel nog 4 films af.

"Ik heb het gevoel dat als ik weer eens de wagen in moet om nog maar eens een filmlocatie te gaan bekijken, ik mezelf voor het hoofd wil schieten", zegt Soderbergh. Wat hij nu wil gaan doen, Soderbergh is nog maar 48, is nog niet duidelijk. Eerder had hij wel al gezegd dat hij zich graag bezighoudt met schilderen en fotografie.

Soderbergh brak in 1989 helemaal door met "Sex, lies and videotape" en is ook de man achter "King of the hill", "Traffic", "Erin Brokovich" en de reeks "Ocean"-films (11, 12 en 13).

Voor zijn afscheid wil hij wel nog 4 films afwerken waarvoor hij zich had geëngageerd: "Haywire" met Ewan McGregor en "Contaigon" met een indrukwekkende sterrencast  (in die film zullen de rollen onder meer worden vertolkt door Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law en Gwyneth Paltrow) zijn bijna klaar. "Liberace" (met Matt Damon) en "Man from U.N.C.L.E." (met George Clooney) volgen daarna.
 

Meest gelezen