17 illegalen gevat op lijnen Antwerpen-Brussel

Tijdens een grote controleactie van de spoorwegpolitie zijn gisteren 17 illegalen aangetroffen. 7 van hen zijn meteen overgebracht naar een gesloten instelling. De politie heeft verschillende controles uitgevoerd op de internationale treinen tussen Antwerpen en Brussel tussen 12 en 20 uur.

De actie was bedoeld tegen het drugstoerisme, overlast en agressie. Op deze treinen zijn er vaak diefstallen, drugstrafiek, illegale migratie, overlast en agressie tegen personeel en reizigers.

Naast de illegalen heeft de politie ook 6 mensen met drugs op zak betrapt. Een persoon was een dealer, hij had naast 112 gram marihuana en 50 gram hasj ook een weegschaal mee. De man is ter beschikking gesteld van het parket van Antwerpen. Ook een andere persoon met drugs op zak is ter beschikking gesteld van het parket voor het schenden van zijn voorwaarden bij voorlopige hechtenis.