CNN bekroont voor het eerst burgerjournalisten

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft voor het eerst de CNN iReport Awards uitgereikt. Met die prijzen bekroont de zender "de beste voorbeelden van burgerjournalistiek in 2010".

Een team van CNN-journalisten selecteerde de beste reportages die in het afgelopen jaar werden geplaatst op de CNN-website iReport, een platform waarop amateur-reporters videobeelden, foto's en teksten kunnen zetten. In 2010 kwamen er op de website ruim 150.000 bijdragen terecht.

CNN selecteerde 30 reportages in zes categorieën. In de categorie "Breaking News" werden beelden van de olieramp in de Golf van Mexico bekroond. Ze werden gemaakt door Michael Roberts, een van de eerste getuigen van de ramp.

Er waren ook prijzen voor o.a. de beste originele reportage, het beste persoonlijke verhaal en het beste interview. In die laatste categorie ging de prijs naar een 16-jarige.

Ook de bezoekers van de website konden hun favoriet kiezen. De Publieksprijs ging naar een reportage over de opruiming van niet-ontplofte explosieven uit de Vietnam-oorlog.

Meest gelezen