2e Staten-Generaal Media focust op samenwerking

Samenwerking staat centraal tijdens de 2e editie van de Staten-Generaal van de Media. Minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) brengt op vrijdag 6 mei de verschillende spelers uit het medialandschap opnieuw samen.

Er wordt gefocust op 4 uitdagingen waar de sector in Vlaanderen voor staat: een nieuw media-innovatiebeleid, het "medialandschap als ecosysteem", de rol van het media-archief en de mediagebruiker van morgen.

Het landschap wordt volgens Lieten alsmaar digitaler én internationaler. De vraag zal gesteld worden of samenwerken de manier is om een gezond Vlaams ecosysteem te realiseren. Lieten vraagt zich af wat er zal gebeuren als de consument op termijn content rechtstreeks on demand bij buitenlandse producenten zal afnemen.

Lieten hoopt ook een antwoord te krijgen op de vraag hoe de media een diverser en jonger publiek kunnen bereiken.

De eerste Staten-Generaal vond plaats op 19 maart 2009 en was een initiatief van minister-president Kris Peeters (CD&V). De herstructureringsgolf in diverse mediabedrijven was toen de aanleiding.