Dodelijk ongeluk door gat in wegdek

In Waasmunster is vanmorgen een dodelijk ongeluk gebeurd door een gat in het wegdek. Een vrachtwagen botste frontaal op een auto nadat hij door dat gat naar het andere rijvak geslingerd was.

Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur op de N446 in Waasmunster. Een vrachtwagen die in de richting van Dendermonde reed, week af van zijn rijvak en botste frontaal op een tegenligger.

De bestuurder van het aangereden voertuig werd zwaargewond en moest worden bevrijd door de hulpdiensten. Ze probeerden de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Volgens de bestuurder van de vrachtwagen reed hij in een gat en werd zijn vrachtwagen daardoor naar het andere rijvak geslingerd. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan en die bevestigt dat het ongeval daaraan te wijten is.

"De deskundige bevestigt dat een gat van 10 centimeter diep en 1 meter lang het wegdek ontsierde en dat dat gat wel degelijk een belangrijke rol heeft gespeeld in het veroorzaken van het ongeval", zegt Antoon Schotsaert van het Dendermondse parket.

"Het gewest kan daarvoor normaal gezien strafrechtelijk ter verantwoording worden geroepen, maar we moeten eerst wel nog nagaan of het gewest effectief de beheerder is van die weg", aldus nog Schotsaert.

Eind vorige week melding over gat

De Vlaamse overheid heeft eind vorige week een melding gekregen over het gat in het wegdek. Dat heeft minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) bevestigd. "Het was de bedoeling, zo hebben de mensen mij gemeld, om het vandaag of morgen daar op te lossen", aldus Crevits. Kort na het ongeval werd het gat overigens opgevuld met koude asfalt (kleine foto).

De minister wacht nu de resultaten van het onderzoek over de aansprakelijkheid af. "Maar het toont alvast aan dat het verschrikkelijk belangrijk is om, zoals we trouwens in de voorbije maanden al bezig waren, ook in de toekomst zeer snel en accuraat te proberen in te spelen op alle problemen die er zijn met het wegdek."