Jef Burm wordt zaterdag begraven in geboortestad

Jef Burm, de acteur die afgelopen zaterdag op 87-jarige leeftijd overleed, wordt op zaterdag 9 april begraven in de hoofdkerk Sint-Nicolaas in zijn geboortestad Sint-Niklaas.

Jef Burm werd er op 19 juni 1923 geboren en is sinds 1987 ereburger van de stad. "Al op jonge leeftijd was hij een getalenteerd zanger en acteur", aldus het stadsbestuur. Als 18-jarige speelde hij in de toneelbond van de oudleerlingen van de Broederschool in Sint-Niklaas, waaruit de toneelkring Sint-Genesius groeide.

De stad looft de overleden acteur als "een kleurrijk figuur en een groot entertainer".

Marcel Belgrado, de burgemeester van Meise, betreurt het feit dat de acteur niet in zijn woonplaats begraven wordt, maar benadrukt dat de wil van de familie voorgaat. Meise opent wel een rouwregister.