Opnieuw brokstukken Franse Airbus aangetroffen

Voor de noordoostelijke kust van Brazilië zijn brokstukken ontdekt van de Airbus A330 van Air France die op 1 juni 2009 neergestort is. Het zou gaan om delen van de motoren en de vleugels die zijn ontdekt door een speciale onderzeese camera.

De brokstukken zijn aangetroffen voor de kust van Recife, in het noordoosten van Brazilië. "Er is weer hoop", zegt Nelson Marinho, de voorzitter van de vereniging van de Braziliaanse slachtoffers van de crash. Hij hoopt dat er nu meer duidelijkheid zal komen over de oorzaak van de luchtvaartramp.

De Airbus A330 van Air France stortte neer op 1 juni 2009. Het toestel was op weg van Rio de Janeiro naar Parijs en raakte door een nog onbekende oorzaak in moeilijkheden boven de Atlantische Oceaan, tussen Brazilië en de West-Afrikaanse kust. Het stortte neer in de oceaan en alle 228 inzittenden kwamen om het leven.

Niet alle lichamen van slachtoffers konden worden geborgen en ook het terugvinden van de brokstukken van het wrak in de diepe oceaan bleek een nagenoeg onmogelijke opgave. Daardoor is het tot nu toe onmogelijk gebleken om de oorzaak van de crash te achterhalen.