Trein ontspoord na botsing met kudde koeien

Vanmorgen is een trein op een kudde overstekende koeien gebotst tussen Assesse en Courrières. Bij het incident vielen geen gewonden, maar het treinverkeer op de spoorlijn tussen Namen en Ciney is wel verstoord. Zo'n 700 kinderen, die op de trein zaten, worden opgevangen in Namen.

"Over een afstand van 3 kilometer is er geen treinverkeer mogelijk over de twee sporen", deelt spoorwegbeheerder Infrabel mee. "Daardoor verloopt de dienstregeling van lijn 162 Namen-Luxemburg tussen Namen en Ciney in beide richtingen verstoord."

De reizigers worden geëvacueerd met de trein of per bus. Daarnaast wordt een pendeldienst tussen Namen en Ciney ingelegd. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de treinen op de spoorlijn Brussel-Luxemburg. Vertragingen lopen op tot een half uur.

Een 700-tal kinderen, die aan boord van de trein waren, worden opgevangen in het sportcentrum van Namen. Na het treinongeval werd het psychosociaal noodplan afgekondigd. Het Rode Kruis waarschuwde de families van de kinderen. De scholieren, afkomstig uit Paliseul, waren op uitstap naar Luik.