Twee vermiste Nederlandse meisjes zijn terecht

De twee meisjes uit Maastricht die sinds vrijdag vermist waren in Parijs, zijn terecht. Ze hebben zich gemeld bij de politie van de Garde du Nord in Parijs. De meisjes van 16 en 17 jaar oud hadden geen geld meer voor de terugreis naar Maastricht.

De meisjes waren mee op schooluitstap naar de Franse hoofdstad, maar vrijdagmiddag kwamen ze niet opdagen op een afgesproken verzamelplaats. De school deed aangifte bij de politie, die een grote zoekactie op het getouw zette. Er werd ook een opsporingsbericht verspreid.

Vanmiddag hebben de meisjes van Afghaanse en Marokkaanse afkomst zich dan bij de politie aangemeld. Ze zullen in Frankrijk worden herenigd met hun familie en op een later tijdstip volgt nog een gesprek met de politie en de school.

De Parijse politie ging al die tijd niet uit van een misdrijf. Een reden daarvoor werd niet gegeven. De meisjes hadden hun paspoort, geld en een gsm bij zich, maar waren sinds vrijdag niet meer bereikbaar.